ЦПЛР-Обединен детски комплекс
град Силистра

Преподавател

 • itemprop=
  Елена Маркарян
  Направление: изобразително изкуство
  Длъжност: Учител

   

   Учител по изобразително и приложно изкуство . В направления: Живопис,  Стъклопис, Колаж, Компютърна графика

 • itemprop=
  Иванка Стойчева
  Направление: География
  Длъжност: Старши учител
 • itemprop=
  Галя Стоянова
  Направление: Спортни дейности
  Длъжност: Старши учител

   

  Да бъдеш учител трябва да имаш призвание, защото добрият учител оставя трайни следи в живота на децата, изгражда ги като личности и ги подготвя за реализацията им в живота.

  Добрият педагог мотивира трайно децата, учи ги да си задават въпроси и да търсят отговори.

  Учителят организира и провежда образователно-възпитателен процес на учениците за развитие на интересите и способностите им. Изготвя индивидуални комплекси с упражнения за провеждане в домашни условия и в групи в отделните детски градини.

  Учителят в мое лице планира, организира и осъществява профилактични прегледи в началото на годината; оздравителна гимнастика, учебно- масова работа за децата в детските градини; организира и провежда открити уроци пред родители, педагози от училищата и детските градини; оформя здравна култура, ориентира към мотивираност за занимания с гимнастика и физически упражнения в предстоящия живот на децата.

  Главната идея и цел на заниманията на децата с оздравителна гимнастика в групите е формиране на трайни навици на правилното телодържание, което е първата и основна грижа за профилактика на гръбначните изкривявания, които са бич за съвременните деца и ученици.

  ЗА МЕН

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

  Казвам се Галя Георгиева Стоянова, родена съм на 30.05.1971 г.в гр. Силистра. Средното си образование завърших през 1980 г.

  В гр. Силистра в ЕСПУ „Н. Й. Вапцаров”. През 1995 г. завърших Национална спортна академия „Васил Левски” със специалност – Кинезитерапия и учител по физическо възпитание и спортен журналист. Трудовия ми стаж е 14 г. от които 10 г. педагогически, целия ми стаж е реализиран, като учител по спортни дейности – кинезитерапевт в ОДК –Силистра.

  • Изготвям годишна програма и план за провеждане на лечебно-спортна дейност;
  • Работя за повишаване на професионалната си квалификация чрез участия в курсове и семинари, поддържам професионално портфолио;
  • Водене и съхраняване на задължителните документи;
  • Запознаване на децата с общите и специфични изисквания и условия за безопасна тренировъчна дейност.

  През 2015 г. участвах  в изнесени семинари в гр.Главиница, гр.Тутракан с експерт от РУО на тема: „Профилактика на гръбначните изкривявания и примерни комплекси от упражнения за тяхното овладяване”.

  През 2018 г. придобих пета професионална квалификационна степен към Департамента за информация и усъвършенстване на учители към Софийски университет „Св.К.Охридски”.

  • Сертификат от 26.02.2019 г. за участие в квалификация „Професионално портфолио и кариерно развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалности”.
  • Сертификат за участие в квалификация на тема – „Спортът за преодоляване на агресията в училище чрез участие в групи на ОДК”.
  • Сертификат за участие на квалификация на тема : „Предизвикателствата в работата на педагогическите специалисти в ЦПЛР –ОДК, свързано с въвеждане на иновативни практики за работа с даровити деца в школите по изобразително и приложно изкуство”.
  • Сертификат за участие в квалификация на тема: „Оздравителен комплекс на Масаиуки сайонджи с цел подобряване на правилното телосложение”.
 • itemprop=
  Ясен Неделчев
  Направление: Спортни дейности, туризъм и плуване
  Длъжност: Старши учител

   

  Използване на иновативни техники- Усвояване на учебния материал-чрез нов атрактивен начин;

  подводен хокей, подводен футбол и други учебно-занимателни игри

  На децата посещаващи групите по плуване към ОДК се дава  възможности за:

  ЦЕЛОГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ, УЧАСТИЯ В ЛЕТНИ ПРОГРАМИ, СЪРЕВНОВАНИЕ В СЪСТЕЗАНИЯ,

  ЛЕЧЕНИЕ НА ГРЪБНАЧНИ,АСТМАТИЧНИ,СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ., СЪЩО И ОТ ДРУГ ТИП КАТО АУТИЗЪМ, АСОЦИАЛИЗАЦИЯ И ДР.

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

 • itemprop=
  Веселин Стойчев
  Направление: Спорт
  Длъжност: Старши учител

   

  Учителят по спорт играе изключителна важна роля в развитието на образованието и спорта – без добри учители няма да има прогрес не само в системата, но и в държавата, в обществото и спорта. Той трябва да е лесно обучаем, да се стреми към развиване на нови практики, да се учи през цялата си кариера, да променя подхода си в зависимост от учениците си, да притежава умения за боравене със съвременните технически постижения, умения за работа в екип, да притежава отлични управленски и комуникативни възможности. Тоест да повишава квалификацията си и да придобива нови умения постоянно в съответствие със средата и учениците си.

  ЗА МЕН:

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

  Да съм учител – това е моето призвание. Винаги съм искал да предам моите знания и умения в спорта на подрастващите, защото чрез спорта се формират характери, създават се умения и навици и се изграждат личности.

  Планирам последователно учебно – тренировъчния процес с цел постигане на по – добри резултати, както в образователния процес, така и в спорта.

  Моя лична ценност е постоянното учене и в този смисъл аз постоянно се информирам и уча нови неща, свързани с учебно – тренировъчния процес, съобразен с отделните възрастови групи. Посещавам семинари, обучения,тренинги, участие в научно-практически конференции. Споделям философията „УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ“

  Всеки урок, който разработвам влагам нещо от себе си и се стремя да достигна до всеки ученик. Всяка тренировка да е изненада за учениците ми!

  Мотивирам учениците си за участия в състезания на общинско и областно ниво. Винаги са се представяли отлично и заемали призови места .

   - стремя се да постигам високи резултати, даващи ми удовлетвореност и самочувствие на успяващ учител по спорт, който се изкачва нагоре по стълбата на успеха

   - резултати, удовлетворяващи амбициите на родителите, носещи радост на учениците

 • itemprop=
  Христо Христов
  Образование: Висше
  Направление: Актьор
  Длъжност: Старши учител

   

  В Театрално студио „Артистик“ се обучават деца от втори до  дванадесети клас

  Тук те се учат на А-Б-то на театралното изкуство, придобиват сценично самочувствие, театрална култура и опит за изява на сцена. Запознават се с различни театрални жанрове – клоунада, словесно – действен театър, куклен , естраден, драма, комедия. Заниманията с театър дисциплинират децата и ги оформят като личности. При нас е весело, забавно и интересно!

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК 

  Режисура и сценична реализация на театрални спектакли с деца и младежи:

  Театрално студио „Артистик”

  Реализирани спектакли:

   - „Когато куклите не спят” по Леда Милева
   - „Магьосницата от улица Муфтар” адаптация по Пиер Грипари
   - „ Ябълково – змейска приказка” от Румен Николов
   - „ Чешити” по събрани текстове на Камен Донев
   - „Съдба” – авторски спектакъл
   - „Рибарски свади” от Карло Голдони
   - „Бивали – небивалици” по текстове от приказки и пиеси
   - „Чарли и шоколадовата фабрика” адаптация по Роалд Дал
   - „Таласъмът Тропалан” от Янко Митев
   - „Островът на съкровищата” адаптация по Робърт Л. Стивънсън
   - „Не падай духом” по Станислав Стратиев
   - „Валентинов ден” от Иван Вирипаев

   

 • itemprop=
  Илия Недков
  Направление: Спортни дейности - лека атлетика
  Длъжност: Учител

   

  Изявени спортисти по лека атлетика към ЦПЛР-ОДК

  Изабела-Еджиро Окоротете – Състезател по лека атлетика, участник в спринтови дисциплини на 60м,100м и 200м., Републиканска шампионка на 60м и 200м, както и да вице шамионка на 100м.

  Христо Тодоров Младенов – Състезател по лека атлетика , Приизови класирания на 800м.- 4-то и 5-то място на Републикански шампионат за юноши и девойки, както и 5-то място на 4км. “ Кънтри крос”

  Мина Тодорова Младенова – Състезател по лека атлетика. Призови класирания – Републ. шампионат за момичета под 16г. – 4-то място на трибой и 6-то място на щафета 4×400м.

   

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

 • itemprop=
  Вихрен Иванов
  Направление: Изобразително изкуство
  Длъжност: Старши учител

   

  Философия на преподаването

  Да бъдеш добър учител не означава само да притежаваш нужния ресурс от знания и да преподаваш качествено. Добрият учител се отнася с разбиране към своите ученици, съобразява се с техните индивидуалности, предразполага ги да показват най- доброто от себе си и работи целенасочено за изграждането им като интелигентни и можещи личности.

  Моите отговорности като учител са да давам знания, да развивам умения, да изслушвам с внимание, да поощрявам или да посочвам грешките на учениците, да съветвам и помагам, да изграждам естетически светоглед …….., казано по-простичко, да уча на добро.

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

  ГРАМОТА

   
 • itemprop=
  Адриана Мумджиева
  Образование: магистър
  Направление: танцово изкуство
  Длъжност: Старши учител

   

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

 • itemprop=
  Светлана Тодорова
  Длъжност: Старши учител

   

  ПОРТФОЛИО ---> ТУК

 • itemprop=
  Йорданка Димова
  Длъжност: учител музика