ЦПЛР-Обединен детски комплекс
град Силистра

Опознай света с нас

Опознай света с нас

На  06.06.2024 г. в ОДК – Силистра се състоя заключително събитие по младежки проект „Опознай света с нас“ на ЦПЛР-Обединен детски комплекс, гр. Силистра в рамките на съвместна конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ и „Младите за Силистра“ 2024 към община Силистра. В публичната изява взеха участие отбори от Школа „Пътешественици“ с ръководител г-жа Иванка Стойчева. Гости на събитието бяха г-жа Галина Даскалова – началник отдел „Образование, култура и спорт“ и г-жа Моника Балушева от отдел „Образование, култура и спорт“ към община Силистра .

Участниците в състезанието, облечени в тениски с цветовете на българското знаме, разпалено участваха в предложените от г-жа Стойчева интересни образователни игри. Те уверено демонстрираха знанията, които са усвоили, участвайки в разнообразните дейности по проекта. Атракцията на събитието беше ковчежето със съкровища, в което смелите ни гости със завързани очи разпознаха морско свинче.  

Мисията на проекта „Опознай света с нас“ - да насърчи доброволчеството, да развие креативността и въображението на учениците, бе постигната. Ангажирани с природосъобразни и общественополезни дейности в продължение на два месеца възпитаниците на г-жа Стойчева  откриха много възможности за свободното си време.

Като във всяка надпревара и днес имаше класация, грамоти и награди. Децата си тръгнаха развълнувани и удовлетворени от постиженията си.